ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

IΡΙΔΑ - Πρότυπο συγκρότημα κατοικιών από την IVAS

Η τεχνική εταιρία IVAS Hellas δημιουργεί την Ίριδα.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα 24 αυτόνομων και ανεξάρτητων πολυτελών κατοικιών, χτισμένων αμφιθεατρικά στην κορυφή του λόφου των Αθανάτων.

Μια περιοχή προσεκτικά επιλεγμένη η οποία πληρεί όλες εκείνες τις προδιαγραφές (τοποθεσία, μικροκλίμα, ανεμπόδιστη θέα) που την καθιστούν πραγματικά προνομιακή αλλά και ήπια αναπτυσσόμενη, δεδομένης της μικρής απόστασης από το κέντρο του Ηρακλείου αλλά και της εύκολης και άμεσης πρόσβασης μέσω του σύγχρονου οδικού άξονα της Εθνικής οδού Ηρακλείου - Μοιρών.

Η Ίριδα σχεδιάστηκε από τη μελετητική ομάδα "3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες" με στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης οικιστικής κοιτίδας με βιοκλιματικό σχεδιασμό, η οποία εξασφαλίζει το ανθρώπινο μέτρο, την κοινωνικότητα, την άμεση επαφή αλλά παράλληλα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, την αυτονομία και την αίσθηση της ελευθερίας σε συνδυασμό με την επαφή με τη φύση.

Για την κατασκευή των οικιών επιλέχθηκε το προηγμένο σύστημα δόμησης ΤΑΧΥΔΟΜΗ σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης IVAS THERMO K8.

Τα δομικά στοιχεία των κατοικιών (τοιχοποιία & πλάκες) κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα υπερυψηλής αντοχής με σταθερή ποιότητα ελεγχόμενη με εργαστηριακή ακρίβεια.

Το σύστημα εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντισεισμικότητα και πυροπροστασία από τις συμβατικές κατασκευές ενώ επιτυγχάνει τον ελάχιστο χρόνο παράδοσης του έργου.

Εφαρμόζεται σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης που εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας πλήρη προστασία από εξωτερικούς παράγοντες (ρωγμές υγρασία σκουριά κλπ) με αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου ζωής της οικοδομής και την αξία μεταπώλησης.

Ivas Hellas Ε.Π.Ε. ΤΑΧΥΔΟΜΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ